Martin Seko

IT lectoring mentoring procesy project management

Projektový management

Jsem projektový manažer tělem i duší. Za téměř 15 let praxe jsem vedl zejména softwarové projekty v různých oborech – automotive, logistika, CRM, vzdělávání či zdravotnictví. Z praxe vím, že vedení projektu není jen o tabulkách a vyplněných dokumentech, ale zejména o otevřené komunikaci, kontinuální práci se zdroji (peníze, lidé, čas) a schopnosti reagovat na změny.

Budu Vaším partnerem ve světě projektového řízení a souvisejících disciplín (analýza potřeb, time management, úkolování, prioritizace, řízení změn), pomohu Vám zorientovat se v nástrojích a metodikách, nastavení procesů. A ukážu Vám, že projekty nejsou jen pracovní záležitostí, ale projektově můžeme řešit i řadu situací v našich osobních životech.

Optimalizace procesů

Svět je postaven na neustálém zlepšování. Denně v praxi řešíme jak dělat věci rychleji, levněji, efektivněji, ziskověji. Každá naše činnost je proces, který často bereme jako rutinu a ani nás nenapadne nad ním přemýšlet. Pokud se však nad tímto procesem pozastavíme a rozebereme ho, můžeme najít (a často najdeme) prostor pro zlepšení. V rámci optimalizace procesů (ať jde o výrobní postup, zpracování objednávky, vyřízení reklamace nebo ranní vypravování dětí do školy) je důležité odpovídat si na otázky JAK věci dělám, PROČ je tak dělám, K ČEMU je to dobré a ŠLO BY to nějak jinak?

Pokud bojujete v práci nebo mimo ní s činnostmi, o kterých víte že by šly dělat lépe, ale nedaří se Vám způsob jak na to, rád přiložím ruku k dílu a pomohu najít směr. Společně se zaměříme na konkrétní situace, zamyslíme se nad procesem, probereme možnosti a najdeme cestu.

Lektor

V rámci lektoringu mohu nabídnout své znalosti a zkušenosti z oblasti projektového managementu, analýzy či procesní optimalizace. Věnuji se též aplikacím z rodiny Microsoft365 (např. Excel nebo nástroje pro spolupráci – Planner, Teams, Sharepoint). Rozvojové bloky přizpůsobím Vašim potřebám – mým cílem není naučit standardizovanou „krabici“, ale vždy se zaměřit na znalosti, které v konkrétní situaci potřebuje Vy nebo Váš tým doplnit.

Mám za sebou několikaletou lektorskou zkušenost z VŠE v Praze.

Mentor

Každému z nás občas pomůže, když má možnost si s někým promluvit o situaci se kterou sám nemůže pohnout. Dialog jako takový velmi často otevře mysl a usnadní cestu k řešení. Potřebujete další pohled na věc, názor, nápad, či Vám jen chybí někdo, s kým můžete mluvit? Nabízím roli partnera pro rozhovor k pracovním či osobním situacím, které chcete sdílet a kde cítíte přidanou hodnotu dialogu.

Komplexní IT konzultace

Svou profesní dráhu jsem spojil se světem vývoje software a IT. Díky dlouholeté praxi v oboru a vybudované síti odborníků z řady oblastí Vám pomohu vyřešit požadavky Vaší společnosti a realizovat plány, které s tímto světem souvisí.