Slavomír Láznička

lectoring mentoring optimalizace procesy

Se svými více než 16 lety zkušeností ve strojírenském průmyslu se specializuji na technologický management, projektové poradenství a inovační procesy ve výrobě. Má kariéra je postavena na neustálém vzdělávání a praktických zkušenostech, které mi umožňují efektivně vést firmy k podstatným zlepšením ve výrobních procesech a produktivitě. Moje pracovní historie zahrnuje významné projekty, jako je návrh a zprovoznění největší specializované tvářecí linky v České republice, nebo projekty efektivních linek vyrábějících nábytek, skladová (regálová) řešení, portfolio ve stavebnictví, nebo automotive industry.

Své znalosti rád předávám dále, ať formou workshopů, nebo osobních rozvojových schůzek.

Technologický management

Zaměřuji se na optimalizaci procesů spojených s technologickým řízením v organizaci. Zabývám se plánováním, implementací a monitorováním strategií v oblasti technologií s cílem dosáhnout efektivity a výkonnosti technologických operací. Cílem je zajistit, aby technologické zdroje byly správně využívány a přispívaly k dosahování obchodních cílů organizace.

Technologický leadership

Předávám zkušenosti s řízením komplexních strojírenských projektů od samotného zahájení (inicializace) až po finální implementaci. Jedná se o proces, který zahrnuje plánování, organizaci, koordinaci a kontrolu všech fází projektu, aby bylo dosaženo úspěšného dokončení. Během řízení takových projektů je důležité efektivně komunikovat s týmem, sledovat časové a finanční plány, řešit případné problémy a zajistit dodržování kvality a specifikace projektu.

Optimalizace procesů

V rámci tohoto rozvojového bloku se specializuji na inovace a zefektivnění procesů, které vedou k redukci nákladů a zvýšení outputu.

Zvýšení efektivity výroby

Soustředím se na implementaci systémových změn s cílem optimalizovat produktivitu výrobních linek. Tento proces zahrnuje analýzu stávajících výrobních procesů, identifikaci slabých míst a následnou implementaci inovativních řešení pro zlepšení celkové efektivity. Systémové změny mohou zahrnovat automatizaci procesů, optimalizaci toku materiálů, zlepšení pracovních postupů, využití moderních technologií a systémů řízení výroby. Cílem je dosáhnout většího výstupu v kvalitě a množství výroby za efektivnějších podmínek, což vede ke zlepšení konkurenceschopnosti a zvýšení ziskovosti organizace.

Osobní rozvoj

Stálé zlepšování osobních a profesních dovedností skrze průběžné vzdělávání a aplikaci nejnovějších poznatků v praxi.

Klientské partnerství

Rozvíjím a udržuji dlouhodobé vztahy s klienty, založené na důvěře, otevřenosti a společném směřování k cílům.